FRÅGOR & SVAR

Lär dig allt om
Olaplex-familjen

Hittar du inte svar på din fråga är du varmt välkommen att höra
av dig till oss på 031-476 000 eller via [email protected]. För ytterligare
information, besök gärna den officiella Olaplexbloggen.

FRÅGOR & SVAR

Lär dig allt
om
Olaplex
familjen

Hittar du inte svar på din fråga är du varmt välkommen att höra av dig till oss på 031-476 000 eller via [email protected]. För ytterligare information, besök gärna den officiella Olaplexbloggen.

Vad är Olaplex?

Den absolut största skillnaden är Olaplex-molekylen som sammanlänkar svavelbindningarna i håret. Det finns inget annat varumärke på marknaden som kan erbjuda detta, eftersom Olaplex har väldigt starka patent inom området. Läs mer om hur Olaplex fungerar här.

Det är professionella produkter som enbart används av frisörer.
Vilka salonger som utför behandlingarna hittar du här.

Olaplex passar alla hårtyper. Oavsett om ditt hår är färgbehandlat, texturbehandlat, naturligt eller något mitt emellan kan det skadas i den dagliga behandlingen.
Läs mer om vilka hårtyper Olaplex passar till här.

No.3 är en behandling som bibehåller hårets naturliga keratin och stärker håret inifrån. No.8 är en intensiv fuktinpackning som reparerar, ger glans och ger en fantastisk volym. Ett självklart val och kombination till din hårvårdsrutin.

Det har visat sig att No.3 får ännu bättre effekt om man förlänger behandlingstiden. Effekten börjar avta efter 10 min, men om man har tid så är 30 min att föredra för maximal effekt. För ett ännu mer reparerande och 3x starkare hår, använd No.0 och No.3 som en 2-stegsbehandling.
Läs mer om hur du gör här.

Håret måste inte vara rent, men för att vara helt säker på att man skall få maximalt resultat rekommenderar vi att du använder Olaplex No.3 på ett rent hår. Om man använder stylingprodukter med mycket silikoner, så finns annars risken att effekten av No.3 minskar eller helt uteblir.
Läs mer om No.3 här.

No.4 & No.5 innehåller en unik sammansättning av fuktgivande ingredienser som gör att alla hårtyper får en optimal fuktnivå. Detta är en av de viktigaste komponenterna för att håret skall kännas friskt och starkt. Det är dessutom extra viktigt efter att man använt No.3, då fukt oftast är det som saknas i håret för att uppleva den perfekta känslan.

Både shampoo No.4 & balsam No.5 innehåller Olaplex egna molekyl, som sammanlänkar svavelbindningar. Detta för att sammanlänka bindningar som slits dagligen vid t. ex. hårborstning, solljus och när man under natten gnider håret mot kudden.
Oavsett hårtyp ger de håret en extremt skön känsla och är fantastiskt dryga.
No.4 ger ett lyxigt lödder trots att det är sulfatfritt. Produkterna är veganska, parbenfria, glutenfria, Notfria och färgbevarande.

Olaplex No.4 & No.5 används exakt som ett ”vanligt” schampo och balsam, det är bara effekten och känslan som är bättre.

Skapa en bra rutin för din hårvård tillsammans med din frisör. Din frisör vet bäst vilka Olaplex-produkter som just ditt hår behöver och i vilka mängder, för att få bästa resultat.

Men generellt rekommenderar vi:
Återuppbyggande resultat
Använd Olaplex treatments 1 ggr/vecka (Olaplex No.0, No.3 och No.8).
Bevarande resultat
Använd Olaplex No.4 shampoo och No.5 balsam varje gång du tvättar håret.
Dagligt UV- och värmeskyddande resultat
Använd Olaplex No.6No.7 och No.9 varje gång du stylar ditt hår.

Både No.4 och No.4P är schampon som innehåller vår patenterade teknologi. No.4P är ett silverschampo, som du använder för att neutralisera varma toner, när du vill att ditt hår ska få en mer kall och klar nyans.

Läs mer om Olaplex No.4P här.

Hur använder jag Olaplex?

Ja! Alla konsumentprodukter i Olaplex-serien är fristående produkter som fungerar fantastiskt tillsammans, men även individuellt. Varje produkt har unika egenskaper, vid användning av samtliga produkter i serien ger det den totala Olaplex-upplevelsen men är inget krav.

Läs mer om produkterna här.

No.3 är en djupverkande behandling (veckovis) som innehåller en riklig mängd Olaplex- molekyl. No.4, No.5, No.6 och No.7 (daglig användning) ersätter INTE denna behandling. Dock kompletterar de varandra på ett bra sätt.

Olaplex rekommenderar att man använder produkterna i nummerföljd (No.0, No.3, No.4, No.5, No.6, No.7 och No.9), men det finns inga regler och vi förespråkar att man testar sig fram.
Många väljer att använda No.4 före No.3, för att sedan avsluta med No.5. Eller varför inte använda No.8 för en djupverkande fuktbomb.

Olaplex No.6, No.7 och No.9 är däremot stylingprodukter du använder i handdukstorkat eller torrt hår. De kan användas separat eller efter 3-4-5. Testa först med 3-4-5-6-7-9, för att sedan börja experimentera! Olaplex No.0 bör däremot alltid användas med No.3.
No.8 är en hårinpackning som används veckovis för bästa resultat.

No.6 är en stylingprodukt som du kan använda dagligen i handdukstorkat eller torrt hår. Applicera en liten mängd i håret, fördela från mitten av håret och ut i topparna. Kamma sedan igenom och styla efter önskemål. Observera att produkten är extremt dryg och innehåller värmeskyddande egenskaper.

TIPS: Applicera några droppar av No.7 Bonding Oil tillsammans med No.6 för en otrolig glans.
Läs mer om Olaplex No.6 här.

No.0 är första steget i 2 stegsbehandlingen och används tillsammans med No.3. No.0 fungerar som en primer i håret och förstärker effekten av No.3. Håret blir mer reparerande och 3x starkare när No.0 och No.3 används tillsammans som en 2-stegsbehandling.

Applicera en generös mängd No.0 i torrt hår. Låt verka i 10 minuter. Skölj inte ur. Applicera därefter No.3, låt No.0 och No.3 verka tillsammans i ytterligare 10 minuter. Skölj och schamponera håret, för att avsluta med balsam. 
Läs mer om hur du gör här.

No.3 är en djupverkande behandling (veckovis) som innehåller en riklig mängd av Olaplex-molekylen och No.4 och No.5 (daglig användning) ersätter INTE denna behandling. De kompletterar dock varandra på ett väldigt bra sätt. Man inleder med att använda No.3 för att sammanlänka maximalt antal svavelbindningar. För att sedan fortsätta med No.4 & No.5, för att ge håret en optimal fuktnivå och ännu mer av molekylen.

Efter du har använt No.8 behöver du bara avsluta med No.5 vid behov.

No.9 fungerar som ett skydd mot luftföroreningar, fria radikaler och slitage. Den verkar antistatiskt, har minneseffekt vid styling och ger värmeskydd upp till 230 grader. No.6 är en leave-in creme som eliminerar friss upp till 72 timmar, ger värmeskydd vid föning samtidigt som den förkortar föntiden. Den har återfuktande och stärkande egenskaper samt gör håret mjukt.

Finns det, och i så fall varför, silikoner i era produkterna?

Ibland påstås det online att ”silikoner i hårvårdsprodukter aldrig är bra”. I denna video förklarar en av våra ledande experter inom kemi, Lavinia Popescu, hur det verkligen ligger till. Varför de ytterst små mängder moderna, vattenlösliga silikoner, som finns i ett fåtal av våra produkter, inte bara är ofarliga att använda, utan också varför de rentav rekommenderas tack vare sina skyddande, glansgivande och mjukgörande egenskaper.